Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2015 14:10 - Кардио?
Автор: zasportaa Категория: Спорт   
Прочетен: 798 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Много хора избягват кардиото, защото им е скучно, като си мислят, че единственият вариянт е тичане на пътека или обиколко на стадион. Да монотонното бягане може да ви омръзне, особено във залата, но сега ще ви предложа няколко спорта, които на мен ми се струват добра идея и алтернатива. Без това лекото тичане, ще има ефект до един момент, след това ще губите часове в бягане и ще ги увеличавате все повече, защото ще привикнете към него.

1. Бягане в планита. Бягането в планината е доста по-вълнуващо и разнообразно, като няма нищо по-хубаво от това да потичате сред природата. Поради неравния терен, ще оформите по-добре тялото си, като го направите по-релефно, а пръсците ще се натоварят изключително много.

image

2. Бокс. Бокса е изключителен спорт, който не само е много добро кардио, но развива и много други качества, като кординация, бърза мисъл, спортен дух, рефлекс и др. Този спорт може да го съчетаете с други упражнения, като скачане на въже (което също е много добро кардио), упражнения за корем и т.н.

3 Футбол. Футбола е един от любимите спортове на българския народ, като не само че ще направите едно добро кардио, но и ще се позабавлявате с приятели.
image
4 Тенис. Тениса е много изморителен спорт, като напряга не само долната, но и горната част на тялото. Естествено краката, ще са ви доста по-изтощени след играта, но този спорт е много интересен също така.

5 Спринтове. Поради доста по-голямата си интензивност, вие ще може да свършите много повече работа, отколкото с монотонното тичане, за много по-малко време, а и е доста по-интересно. Можете да отидете на някой стедион и да взимате голямата дължина на спринт, след това малката на ходом, после пак спринт и така докато имате сили. Тялото ви ще стане много релефно и оформено.

Ако имате и вие някой любим спорт, който да препоръчате за кардио, ще се радвам да споделите в коментарите.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zasportaa
Категория: Спорт
Прочетен: 20835
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031