Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2015 12:27 - Лостове или фитнес
Автор: zasportaa Категория: Спорт   
Прочетен: 4445 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.02.2015 12:27


                                 image
 Много хора се колебаят между фитнеса и стрийт фитнеса и се чудят към кое да се насочат. Други пък постоянно се прехвърлят от едното към другото, без да могат да решат кое е за тях.

Фитнеса има големи предимства, като много уреди за всяка една част от тялото, разнобразни уреди за кардио (пътеки, колела и др). Уредите с които да наблегнете на всяка част от тялото, ще помогнат да изолирате упражнението, само към мускула на който искате да наблегнете. Голям набор от тежести, с които можете да направите пълноценна тренировка, с която да покачите силата и масата си.

                                        image

Лостовете са един много приятен начин да потренирате навън, като те помагат за покачване на силата и извайване на добър релеф. Според доста специалисти в тази област, тренировките със собственото тегло са най-добри и полезни за вашето тяло. Има обаче няколко недостатъка, на които няма как да не обърнем внимание. При стрийт фитнеса се набляга основно на няколко мускулни групи, а другите остват на заден план. За да тренирате всеки мускул по вашето тяло, трябва да сте доста изобретателни. Друг недостатък е тренировката за крака, тъй като клековете ще вършат работа само първите седмици, след което ще свикнете с това натоварване. Недостатък при тренировките със собствено тегло е, че има момент в който вие достигате вашия максимум и трябва да добавите още тегло по някакъв начин. Можете да го постигнете с ластици, или като използвате теглото и на друг човек.

Като извод мога да каже, че аз лично предпочитам фитнеса, защото  там имате възможност за по-голям избор, като можете да си направите същата тренировка и като на лостовете. Предимството за лостовете е, че сте навън, сред природата и е по-приятно, а не сте затворени в залата. Разбира се ако вдигате с по-големи тежести ставате тромави, за това препоръчвам да ги комбинирате и двете, или да започнете някакъв спорт, заедно с фитнеса.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zasportaa
Категория: Спорт
Прочетен: 20883
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930